Sant Valentí

Sant Valentí

❣️ Happy Valentine’s Day ❣️

No a tot arreu el dia dels enamorats es celebra de la mateixa manera.
Hem preguntat a gent de diferents llocs com i quan celebren ells i elles el dia dels enamorats.

Camila de #Mèxic. No és només el dia dels enamorats sinó també és el dia de l’amistat. Es fan regals entre les parelles i entre les amistats, a les persones que estimen. Els regals que més destaquen són bombons, flors, galetes decorades, piruletes de xocolata… És molt típic també anar a sopar amb les amigues i els amics a restaurants. A algunes escoles, els nens i nenes fan i es regalen targetes d’amistat els uns als altres.

Henrik de #Dinamarca. La tradició diu que per celebrar el dia del enamorats, tant homes com dones intercanvien targetes on expressen els seus sentiments acompanyades de fotografies de la parella. A banda, homes i dones escriuen una mena de carta, però amb un to graciós, anomenada #gaekkebrev. La firmen amb tants punts com lletres té el seu nom. La idea és que la persona que rep la carta ha de descobrir qui li envia. Si no ho endevina, ella ha de regalar un ou de pasqua decorat a qui li ha escrit la carta. Si pel contrari, sí que descobreix qui li ha escrit, és l’altra persona que regala l’ou a qui l’ha rebut.

Andreia de #Brasil. Aquí celebren el dia dels enamorats el 12 de juny. La tradició diu que aquelles persones que estan enamorades, es fan un regal mútuament.

I vosaltres, com celebreu l’amor? Ja sigui amb la vostra parella, amb les vostres amistats, amb la família i perquè no, l’amor cap a un/a mateix/a.
He de dir que a mi el 14 de febrer m’agrada, però el 23 d’abril… m’enamora😍🌹
➡️Si coneixes com celebren Sant Valentí a altres cultures, ens ho expliques?